Marsvinet Virvlis


Jag passar ett litet marsvin emellanåt. Hon verkar inte vara speciellt intelligent. Hon får min katt Constantine att framstå som en riktigt klyftig kille. Särskilt social är hon inte heller. Lyfter jag upp henne blir hon dödsförskräckt och piper hysteriskt. Släpper jag ut henne ur buren börjar hon genast tugga på sladdar. Nej, intelligent är hon inte.

Men hon är söt. Hon har svart och röd och vit päls och en lustig virvel på huvudet. Och numera när hon ser mig ilar hon inte in i sitt hus för att gömma sig tills faran är över. Istället stannar hon kvar och väntar på maten. Hon har lärt sig att jag betyder mat. Sallad, gurka, morot, äpple. Godsaker för ett litet marsvin.

Virvlis heter hon. Efter virveln på huvudet, tror jag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,