Snö

Det snöade i natt. Jag hatar det. Snö är kallt, blött och halt.

Vackert säger en del. Visst. På landet. Tillräckligt med snö över vilken landsbygdsmiljö som helst och man är plötsligt i ett julkort. Väldigt Jenny Nyström. Som gjort för att en rödklädd liten gubbe med skägg ska dyka upp och börja dela ut klappar. Men jag är i en stad. Göteborg. Inte känd för sitt fina vinterväder. Här förvandlas snön på nolltid till en gråbrun sörja. Inte det minsta julkortsaktigt.

Det jäkligaste är att jag nuförtiden inte kan gnälla över snön ifred. Alltid är det någon förnuftig typ som påpekar att jag ska vara tacksam över att det överhuvudtaget blir snö. Med tanke på växthuseffekten. Den globala uppvärmningen som det snackas så mycket om.

Visst. Jag ska vara tacksam för att jag får se snö. Kul att vi inte står inför undergången riktigt än. Men jag gillar inte snön mer för det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 thoughts on “Snö”

  1. Gnäll så mycket du vill du 🙂 Själv bor jag på landet – och visst är det vackert. MEN, det är fortfarande kallt, halt och jäkligt… så jag gillar inte snö (eller rättare sagt vintern), så är det!
    Japp nu hittade jag dig, förra gången lyckades jag googla fram din blogg, men inte idag av någon anledning! Nu lägger jag till den i Bloggrollen så jag inte tappar bort dej igen 🙂

  2. Skönt att det inte bara är jag som avskyr snön. I min omedelbara omgivning finns det gott om vinterentusiaster som vill ha mycket snö. Själv längtar jag desperat till våren.

Comments are closed.