Trettondagen utan morgontidning

Släpade mig upp ur sängen halvelva i förmiddags. Jag hade gärna legat kvar några timmar men Constantine gastade om mat. Alltså gick jag upp, gav katterna käk och gjorde kaffe till mig. Slog på datorn, kollade in bloggar och nyheter.

Efter en timmes slösurfande insåg jag att det var något som saknades. Min morgontidning. Var tusan är min morgontidning? Jag betalar för att varje dag få GP levererat i min brevlåda. Idag har jag inte fått någon GP. Jag muttrade surt om tidningsbud som borde byta arbete och gick in på gp.se för att göra en anmälan om utebliven tidning. Då slog det mig: Trettondagen. Helgdag. Det kommer ingen jämrans tidning i dag.

En gång i tiden, före datorernas och internetuppkopplingens lyckliga tidevarv, avskydde jag storhelger. Storhelger betydde ingen morgontidning. Att inte få läsa nyheterna till morgonkaffet gjorde mig nervös och irriterad. Numera kan jag bara slå på datorn. Och uppenbarligen är datorn en fullgod ersättning för papperstidningen; det tog ju mig en timme idag att fatta att något saknades. Får mig att undra om jag överhuvudtaget ska prenumerera på en tidning.

Enligt en artikel på gp.se firas Trettonhelgen till minne av de tre vise männens besök i Betlehem. Eller firas och firas. I Sverige går numera Trettonhelgen tämligen obemärkt förbi. Bortsett från extra ledighet och ingen morgontidning, alltså.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 thoughts on “Trettondagen utan morgontidning”

 1. Tack så mycket! Det kändes helt ok när jag väl pallrade mig dit. Inte mycket “nytta” gjord idag, fick mitt kontor, dator, telefon och såna där praktiska saker. Fick veta lite mer vad det är jag ska göra och så, jo det kändes bra!

  Hoppas allt är ok med dej också!
  Kramis

 2. Hej du! Internet brukar dessutom ha fler artiklar än själva tidningen.

  Visst är det snyggt med grått? 😀 De har redan gjort om två rum och kommer hit och gör om de andra imorgon.

  Take care!

 3. Skulle vilja att hela min lägenhet tapetserades i grått och blått men jag får vänta tills min katt Sabina gått vidare till nästa värld. Hon är pigg på att klösa på tapeter.

Comments are closed.