Nymålat

Jag är aktiv i kvartersföreningen. Vi har en kvarterslokal, som vi ägnat en hel del tid åt att göra mysig och funktionell. Men själva lokalen var ett problem. Fukt fick målarfärgen längs en vägg att bubbla upp och putsen rasade. Måste lagas, helst av någon med yrkeskunskaper. Dessutom var vi innerligt trötta på färgen på väggarna. Gult, med en dragning åt aprikos. Störtfult.

Vi pratade vackert med fastighetsskötaren. Han anlitade en murare som lagade fuktskadorna. Måla lokalen fick vi hyresgäster göra själva, men vi fick pengar till färg. Gräddvitt och grönt enades vi om, efter visst dividerande.

En granne mätte upp väggarna, diskuterade färgtyper och målningsmetoder med färgaffären, lade in en beställning. Dessutom röjde han ut en massa skräp som legat i lokalen sedan hedenhös. Jag engagerade en annan granne, tillika lycklig bilägare, att hänga med till affären och hämta rubbet.

Förra helgen var det dags att måla. Jag hade pratat med diverse villiga grannar. Men folk kan ju få förhinder i sista minuten. Jag oroade mig för att ingen skulle dyka upp och att jag och ett par-tre andra stackare skulle få arbeta 12-timmarspass både lördag och söndag.

Jag oroade mig i onödan. Massa människor slöt upp. Målandet gick som en dans. Käk fick vi också. En tjej gick och köpte pizza och kakor, en annan fixade dricka. När jag på söndagen satt på (det iskalla) golvet med pizza i ena handen och dricka i den andra tänkte jag att jag är lyckligt lottad som bor i ett kvarter med så många snälla och hjälpsamma grannar.

Den här veckan har det varit en del efterarbete. Ett par grannar har städat, ställt i ordning möblerna, hängt upp tavlorna. Jag har målat lite i förrådet. Nu börjar det se riktigt snyggt ut. I helgen ska vi måla det sista på elementen och försöka få rent golven. Det senare lär bli så lagom kul. Väggputs och stengolv är ingen bra kombination.

3 thoughts on “Nymålat”

 1. Åh vad flitiga ni är! Och nej, du har nog rätt, väggputs och stengolv låter inte som någon bra kombination inte 🙂 Hoppas det löser sig!
  Kramis

 2. Ja i mitt fall så är jag nog hopplöst medelåldersmossig – i vart fall om jag frågar sonen!
  Kramis

 3. Ha, du var smart du! Kunde jag ju slagit upp själv! Om jag tänkt… tur att någon tänker åt mig 🙂
  Nej, är ingen stor fan jag heller, men kan inte låta bli att vara imponerad i alla fall! Krutgumma kan man väl säga – utan att ljuga det minsta!!!
  Ha det gott!
  Kramis

Comments are closed.