Det går bra att hoppa över det här inlägget…

…jag vill bara gnälla lite.

Det är den där verksamhetsberättelsen som spökar. Kvartersföreningens öden och äventyr senaste året. Ska skrivas av endera ordföranden (=undertecknad) eller sekreteraren.

Tidigare år har jag hivat över uppgiften till vår sekreterare – han klarade uppgiften galant och så slapp jag. Men nu har vi en ny sekreterare och hon verkade inte alls pigg på saken.

Alltså återstod jag. Så i söndags slog jag på datorn. Ägnade en god stund åt att stirra på ett tomt dokument. När jag fattade att datorn inte tänkte skriva verksamhetsberättelsen åt mig – mirakel förekommer ju – tog jag mig samman och hamrade ner ett par sidor.
Resultatet blev en osammanhängande röra, trist som att se målarfärg torka. Och alldeles för låååång. Det är meningen att jag som ordförande ska läsa upp verksamhetsberättelsen under årsmötet. Det är ju bra om inte åhörarna somnar halvvägs igenom. Det är ännu bättre om inte jag somnar halvägs igenom.

De senaste dagarna har jag därför strukturerat om texten, försökt få den mer översiktlig och intresseväckande. Framför allt har jag försökt korta ner eländet. Med tvivelaktig framgång. Jag ska försöka korta ner den lite till och sedan skickar jag ut hela rasket på remiss till styrelsen.

Allvarligt talat. Hur bar sig vår förra sekreterare åt? Det är uppenbart att jag inte gav honom den uppskattning han förtjänade.

5 thoughts on “Det går bra att hoppa över det här inlägget…”

  1. Nej, jag får hugga tag i honom nästa gång jag ser honom och överösa honom med beröm. Det är lätt att glömma sådant, att ge människor uppskattning de så väl förtjänar.

  2. Ja du, en del människor gör saker man bara inte kan förstå! Jag skulle nog aldrig ens komma på idén – då skulle det vara något otroligt hemskt som skulle hände om jag INTE gjorde det – t.ex. att någon höll på att dö och måste till sjukhus och ambulansen inte hinner fram och… Men hur ofta inträffar sånt, just precis samtidigt som jag har druckit??? Särskilt som jag nästan aldrig dricker 🙂
    Kramis

  3. Fast jag måste erkänna – även om jag inte direkt gillar snö – att jag föredrar det framför en “gårbrun” sörja eller hur du skrev 🙂 Vackert är det med snö – men opraktiskt kan man väl säga!
    Ha en skön dag!

Comments are closed.