Årsmötet avklarat

Igår kväll hade kvartersföreningen årsmöte. Vanligtvis är det bara de närmast sörjande – styrelsen – och en eller två tappra grannar som kommer till våra års- och budgetmöten. Men inte igår. Ovanligt många grannar dök upp.

Jag drog igenom verksamhetsberättelsen utan att någon somnade (kaffet och smörgåstårtan piggade väl upp) och kassören lade fram revisorns berättelse. Mötet konstaterade att allt var i sin ordning och beviljade styrelsen ansvarsfrihet för föregående år. Svensk föreningsbyråkrati är så härlig – jag har kommit i närkontakt med så många nya fenomen. Dagordning. Justerare. Bokslutsrapport. Ansvarsfrihet. Låter inte det skoj?

Därefter var det dags att välja ordförande och styrelse för detta år. Jag omvaldes till ordförande. Knappast en överraskning. Konkurrensen om jobbet är inte mördande. I styrelsen skedde ett par förändringar – en tjej avgick, en ny förmåga välkomnades.

Längst tid tog den efterföljande diskussionen om verksamhetsinriktning. Budgeten fastställde vi i höstas men inköp som gick på mindre än vi beräknat har gett oss oväntat ekonomiskt utrymme. Pengar har vi alltså till de förslag våra grannar lade fram igår. Problemet är hur vi ska få frivilliga som kan hjälpa till. Vår styrelse arbetar ideellt, på vår lediga tid. Vi gör redan så mycket vi orkar med. Ofta vill vi mycket mer än vi kan och hinner.

Nu väntar pappersarbete. Regionen ska ha en hel bunt blanketter av oss, prydligt ifyllda. Sedan får vi en första utbetalning av våra verksamhetsmedel (ännu ett skojigt ord). Hoppas jag.

4 thoughts on “Årsmötet avklarat”

  1. Jo men visst finns det många skojiga ord i svenska språket, fråga mej som sitter med näsan i lagböckerna hela dagarna 🙂 tur man har lite humor 🙂
    Kramis

  2. Ja, kanslisvenska är en riktig höjdare. Sitter du med lagböcker är det nog bra med en dos humor då och då.

  3. Visst är det lite trist att man alltid har en massa annat som kostar pengar när man hittar något man vill ha? Men de ser ju så små och smidiga ut, är sååååå sugen på att köpa en!
    Ha en skön dag!
    Kramis

Comments are closed.