Våren har kommit till Göteborg

Läste på gp.se för någon dag sedan att våren har kommit till Västkusten. Åtminstone den meteorologiska våren. Något om att dygnsmedeltemperaturen har varit 0 grader eller mer 7 dygn i sträck.

Det stämmer nog. Visserligen har jag försökt undvika att gå ut senaste tiden men helt har jag ju inte lyckats. Och så fort jag stuckit näsan utanför dörren har jag noterat vissa tecken. Fåglar som sjunger. Snödroppar i full blom. Krokusar som börjar slå ut. Och ljuset. Inte bara att dagarna blivit längre. Själva ljuset förändras.

P1050325-002Nåja. Att ljuset blivit annorlunda hade jag märkt även om jag inte gått. Vårljuset tränger in i min lägenhet, avslöjar mina försyndelser på städområdet och talar om för mig att det inte är meningen att jag ska sova på dagen. Det där sista håller jag inte med om. Jag överväger att köpa nya mörka, tjocka gardiner som inte släpper in något ljus till sovrummet.

Ett annat vårtecken här hemma är att katterna blivit ljuvligt vårspattiga. Åtminstone Elli och Constantine. De sover mindre och busar mer, kräver ständigt min uppmärksamhet och godtar inte ett avvisande, sitter i fönstret och låter lustigt när de ser en fågel.

Så gp.se har rätt. Det är vår. Åtminstone på Västkusten. Underbart. Jag är less på vintern. Jag är less på att behöva sätta på mig halva garderoben för att inte frysa inomhus. Jag är less på parkas med (fusk)pälskrage, halsdukar, vantar och grova vinterkängor. Jag är less på att det när som helst kan börja snöa. Jag är less på att naturen är kal och trist och deprimerande. Jag vill ha blommor, gröna blad, lite lagom värme. Jag vill ha vår – MER vår!

Krokusarna på bilden fotograferade jag i syrrans trädgård förra våren.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

7 thoughts on “Våren har kommit till Göteborg”

 1. Fan jag tror jag får flytta söderöver 🙂 Här snöar det än, har kommit sisådär 5-7 cm och varningarna säger att det kan tänkas komma 10-15 cm till *suck*
  Några lediga lägenheter i närheten?
  Kramis

 2. Bostadssituationen i Göteborg är en katastrof. Men se det från den ljusa sidan: det är mars nu. Det värsta borde vara över. Och snart kommer våren våga sig norrut, mot dina trakter också.

 3. Det vete fåglarna om våren kommer hit, fåglarna påstår å andra sidan det, de kvittrar och är glada minsann. Det snöar fortfarande, men i mindre mängd – tack för det i alla fall! Och snart ska jag ut och fara i halkan, men först ska jag halka runt en sväng med hunden 🙂
  Kramis

 4. Hund är helt enkelt bra att ha. Man får en massa motion vare sig man känner för det eller inte. Jag ska börja promenera nu, vädret är såpass hyfsat att jag vill göra det. Och jag måste börja röra på mig, vintern innebar mycket stillasittande.

 5. Nu flyttar jag väster ut. Här i Stockholm kan man inte bo. Snön vräker ner. Grrrr

  /Blingbling

 6. Inte för att vrida om kniven i såret men idag har det varit soligt i Göteborg. Kallt (jag tycker att 4+ är kallt), men soligt. Men hav tröst! Snart börjar det regna här. För det är det normala tillståndet i Göteborg. Regn, regn, regn och sen lite mer regn. Och då kommer ni bli glada för att ni inte bor i Göteborg!

 7. Update om vädret i Göteborg: Nu snöar det. Mycket. Blåser gör det också. Jag tror jag emigrerar.

Comments are closed.