Nikotinbrist och morotsförgiftning

Jag har en demon i mitt inre. Hon river och klöser och fräser och vrålar: “JAG VILL HA NIKOTIN! NIKOTIN! NIKOTI-I-I-N!”

Eller ja, det är så det känns. Nikotinhalten i mitt blod är för närvarande mycket låg. Alldeles för låg för att jag ska trivas med livet. Normalt röker jag mer än ett paket om dagen. Nu är jag nere i sådär 5-6. Har inte råd att köpa cigaretter just nu.

Istället tröstäter jag. Ostsmörgåsar, morötter och sött te. Morötter är särskilt bra vid nikotinsug. Sött och beskt på samma gång. Så jag gnager i mig. Som en jäkla kanin. Och funderar på om det finns något som heter morotsförgiftning.

Men allt här är inte elände. Sedan i torsdags är jag igång med vårstädning. Tar lite varje dag. Jag överanstränger mig inte, men är nöjd med det jag åstadkommit hittills och tänker fortsätta i samma stil närmaste veckan. Snart kommer det se ganska hyfsat ut i min lägenhet. Eller nej. Men lite mindre ostädat iallafall.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

21 thoughts on “Nikotinbrist och morotsförgiftning”

 1. Det enda som händer om du käkar för mkt morötter är att du blir orange^^

  Skulle vilja se en bild på dig! Take care!

 2. Vad duktig du är! Skitbra att ha minskat ner så mycket – stolt över dej! Fortsätt så och du grejar att lägga ner projektet 🙂
  Har också börjat vårstäda litegrann 🙁 Inte kul, men fint blir det 🙂

 3. DeamonAngel: Orange? Jag kommer inte se klok ut! Tur jag får pengar snart, så jag snabbt återfår min naturliga blekhet. 😀 Och nej, inga foton. Jag ser inte klok ut på bild, orange eller inte…

  Lilltroll: Jag känner mig inte alls duktig eftersom det är penningbrist som gör att jag inte röker så mycket. Men tack iallafall! Och mina luftrör struntar ju i varför jag inte röker, de är bara glada så länge jag fortsätter så. Tyvärr håller det nog bara tills jag får pengar. 🙁

 4. Du kommer att få en nyttighetschock av alla morötter och annat!

  Äh, så energisk är jag inte. Eller jag snedfördelar nog min energi lite…

 5. Nyttighetschock var ett bra ord. Och något jag definitivt ska undvika. Så fort jag får pengar är det ett paket cigaretter och en monsterstor påse godis som gäller!

 6. Jahapp, men du har väl lyset släckt när du ändå inte är hemma – och du blir nog OMÅTTLIGT populär om du släcker ner festen 🙂
  Kramis

 7. Här har vi nog faktiskt varmare än så… riktigt, riktigt vårlikt! SÅÅÅÅÅÅÅ härligt och vi har nyss kommit in från en riktig långpromenad – mysigt!

 8. Jag blir ett monster om jag inte får snus. Det där jävla nikotinet alltså.
  Du gör det bra. Var stolt.

 9. Tack för din kommentar… att jag håller med är väl ingen hemliget. Gillar din blogg skarpt, ska genast lägga upp en länk. Beundrade de fina bilderna på din oriental (?) – gudomlig kisse!

 10. Orientalen – den helgrå katten – tillhör systersonens flickvän (Sassy i min bloggroll). Han älskar att bli fotograferad, vilket kanske syns på fotona.

  Övriga katter på bloggen hör hemma hos mig däremot. Bondkatter hela bandet, även om en av dem har några droppar siamesblod i sig.

  Tack för bloggberömmet och kolla på min bloggroll. Jag har inte kollat in din blogg SÅ noga än men du hade en störtcool design. Har du gjort den själv? Dessutom ska man visa solidaritet mot dem som vill vara anonyma trots omvärldens tryck!

 11. Törs fan hänga undan vinterkläderna än…. nä nä, jag vill inte frysa 🙂
  Ha en skön kväll!

 12. Vi publicerade en ganska intressant nyhet om en studie som kan vara intressant att titta på. Jag tycker nog att principen fungerar lite (det är ju givetvis ingen ensam lösning).

  Tillämpade det dock utifrån principen att det var just förändringen i syresättning av hjärnan som gav effekten genom att öka på aktivitet där det var nedsatt. Så jag körde yoga inriktat på mer blod till hjärnan 😀

  Satte dit länken till nyheten i URLfältet.

  Lycka till med bloggen framöver också. Har inte läst den tidigare men jag ska väl försöka hinna med att titta förbi igen.

  Hans H

 13. Jag sa ju det ju… 🙂 Här står regnet som spön i backen just nu – blääää

 14. Skönt med lite sovmorgon 🙂 Klart katten började bli frukostsugen så dags 🙂
  Kramis

 15. Jo men… man får välja sina böcker. Deckar och kriminalnoveller och sånt fungerar ju inte, då bilr det för spännande och då blir det som du säger alldeles för sent!
  Kramis

 16. Här hävdar alla jägare bestämt att lodjuren äter upp alla rådjur, men ändå ser jag rådjur var och varannan dag. Och många trafikolyckor med rådjur är det också… hmmmm… undrar om det är lodjursjakt som hägrar när man gör de uttalandena?

 17. Det är det säkert. Och jag är mycket emot lodjursjakt. Jag gillar lodjur. Mitt efternamn betyder lokatt på estniska.

Comments are closed.