Hårklippning och väldigt gråa hår.

Storasyrran var här tidigare idag. Hon toppade mitt hår.

Frisörer tycker jag inte om. De gör mig nervös. De pratar för mycket när jag vill luta mig bakåt i frisörstolen och blunda, de klipper aldrig som jag vill och efteråt tar de betalt. Mycket betalt.

Så jag och syrran har en deal. Hon klipper mitt hår, helt efter mina anvisningar och utan att hitta på något fuffens. I utbyte klipper jag hennes gräsmatta. Och när jag klippt gräsmattan lagar hon middag åt mig. Storasyrran är en mästare i köket så det är ett toppenarrangemang. Åtminstone för mig.

Men ibland, när storasyrran är igång med saxen, fäller hon kommentarer jag inte uppskattar. Förra våren sa hon – till min stora förvåning – nåt i stil med “Gud vad gråhårig du blivit”. “Uh-u” tänkte jag och undrade varför storasyrror alltid ska överdriva. Och glömde sedan bort hela konversationen. I somras, när det återigen var dags för klipp-klipp fällde hon samma kommentar. “Gud vad gråhårig du blivit”. “Bla-bla” tänkte jag, ryckte på axlarna och förpassade återigen kommentaren till glömskan.

Tills jag fick se ett foto en kompis tog av mig några veckor senare. Det var bara att konstatera faktum: jag har blivit helt jäkla otroligt gråhårig. På bara ett år. Hur fasen gick det till?

Det var över ett halvår sedan. Och nu är det dags att acceptera sanningen: de gråa hårstråna kommer inte försvinna. Tvärtom. De jäklarna tycks bre ut sig. Jag börjar bli ljushårig av allt grått. Jag vill inte vara ljushårig.

Så nu är frågan: ska jag orka färga håret eller inte? För jag gör det själv. Till frisören går jag inte.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 thoughts on “Hårklippning och väldigt gråa hår.”

 1. Färga vetja! Det ska jag göra.
  Frissan ska klippa men jag själv färgar.
  Jag är så impad av Salander… Sugen på mörkt EMO-rock-chic-medelålderskris.

 2. Jag är också impad av Salander. Men jag skulle inte se klok ut i svart hår. Been there, done that. För mörkt hår och min hy blir gul. Annars är emo-rock-chic-medelålderskris helt klart snyggt.

 3. Gud ja, frisörer alltså. Hade det bara varit tysta hade man kunnat låtsas att man är på spa. För jag älskar att bli pillad i håret. Bara jag slipper prata samtidigt!

 4. Jag blir så trött när jag är hos frisören. Vill bara somna, inte vara social och trevlig.

  Syrran är bra. Hon arbetar snabbt och medan hon gör det uppdaterar vi varandra om våra liv, skvallrar om familjen eller diskuterar senaste idiotutspelet från vilken politiker det nu kan vara.

 5. Sofia – Inte än. Men med den här nya-gråa-hår-takten kommer jag snart se ut som mamma.

Comments are closed.