Temaval och html-fippel

Ombyggnationen pågår fortfarande. Och varje gång jag byter tema (6-8 gånger hittills och still counting) försvinner min bloggroll. Irriterande. Lika bra att låta den vara försvunnen tills jag har bestämt mig för vilket tema jag vill ha.

Att bestämma mig är svårt. Jag har kollat igenom hundratals Blogger-teman. Det är några jag tycker är ok. Snygga mönster. Problemet är färgerna.

Det tema jag har nu hade ursprungligen en gräslig rosa nyans i header och spalter. Dessutom levereras alla Pyzams teman med en knallorange rad med länkar. Jag har inga problem med att annonsera var jag hämtat temat ifrån men kombinationen knallrosa och knallorange var fruktansvärd.

Därför har jag fipplat med html-koden. Jag har aldrig gjort det tidigare, så jag var beredd på katastrof. Men både bloggen och jag överlevde. Och rosa och orange förvandlades till olika nyanser av lila, vilket är en avsevärd förbättring. Dessutom har jag breddat headern och spalterna.

Nu återstår att räkna ut hur jag får bredare marginaler i högerspalten. Dessutom måste jag göra något åt headern. Den är så trist. Min ursprungliga header funkar inte. Jag får göra en ny. Imorgon någon gång. Nu ska jag krypa till sängs med Wyrd Sisters av Terry Pratchett. Den är vansinnigt rolig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,