Anna Odell har outat sig

Enligt en artikel på dn.se är det snart premiärdags för Anna Odells konstprojekt. Nu har Odell berättat att hon tidigare var psykiskt sjuk.En vinterkväll 1995 klev hon upp på räcket till Liljeholmsbron, varpå hon fördes till psykakuten där hon intogs. Hon hävdar att hon inte var våldsam och att hon utsattes för tvångsåtgärder som var onödiga och kränkande.

Det fejkade psykbrytet i vintras var en upprepning av händelserna 1995. Konstprojektet det resulterat i är avsett att starta en debatt om onödiga tvångsåtgärder inom psykvården.

Jaha. Odell är före detta psykpatient. Får det mig att känna större förståelse för vad hon gjort? Blir hon mer trovärdig i mina ögon?

Näpp. Har samma invändningar som tidigare. Odell utsatte helt i onödan sina medpatienter på S:t Göran för en potentiellt stressande och otäck situation. Hon tog vårdresurser i anspråk som borde använts på dem som faktiskt var sjuka.

Faktum är att mina invändningar nu är starkare. Eftersom Odell själv varit psykiskt sjuk borde hon ha begripit att hennes agerande kunde upplevas som negativt av andra patienter. Som f.d. patient borde hon ha varit väl medveten om hur sorgligt underfinansierad psykvården är.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 thoughts on “Anna Odell har outat sig”

  1. Kan bara hålla med.

    Men man kan nästan göra vad som helst i konstens namn. Ja förutom att fildela!

  2. Tack!

    Det var hur grymt som helst att springa, det måste ha varit det roligaste jag har gjort!

  3. Då kan vi räkna med att du och N springer Göteborgsvarvet nästa år också? Jag lovar att ställa mig nånstans i Slottsskogen och heja när ni kommer förbi.

Comments are closed.