Vid Triumfbågen

Min första närkontakt med parisisk mark var vid Triumfbågen. Och mot förmodan var jag inte alls trött. Jag borde ha varit det.

P1120108-002

Bussen till Paris avgick från Öresundsterminalen halvnio söndag morgon. Ett dygn tog resan, raster inkluderade. Vi sov på bussen, vilket för min del inte gick överdrivet bra. Men det gjorde inget. Att åka buss på natten är mysigt.

P1120106-003

Klockan sju måndag morgon stannade vi för frukost på en mack ett antal mil norr om Paris. Inplastade mackor och automatkaffe. Tjejen i kassan var imponerande trevlig, trots den tidiga timmen, trots kassakrångel och trots att jag inte kan ett skvatt franska.

När vi klivit ombord på bussen igen somnade jag gott. Sov mig igenom hela vägen till Paris, trots mitt ressällskaps upprepade försök att väcka mig. Vaga minnen av bilar och av vita och gråvita och beigevita hus. Först när vi stannade till för att släppa av dem som inte skulle följa med på stadsrundtur piggnade jag till.P1120111-002

Eftersom vi skulle få tillträde till hotellrummen först 14.00 var en guidad busstur inbokad direkt efter ankomsten till Paris. Och ja, det var intressant. Jag hade ju aldrig varit i Paris förut. Men åh så jag längtade efter en liter starkt kaffe. Och en cigarett eller två.
Jag var inte den enda. Efter tre timmars busscirklande krävde en av de andra rökarna på bussen rökpaus. Så vi stannade. Vid Triumfbågen. Och jag rökte. Och fotograferade. Resultatet ser ni här ovan. Sedan åkte vi buss en timme till innan det var dags för lunch.

P1120110-002Samma dag som vi lämnade Paris var jag och mitt ressällskap tillbaka vid Triumfbågen. Vi hade stämt träff med ett par av våra medresenärer. I väntan på dem fotograferade jag lite till. Sedan tog vi pendeltåget till St. Michel för några timmars promenad innan det var dags att återvända till hotellet inför hemresan.

Bilderna ovan föreställer Triumfbågen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

8 thoughts on “Vid Triumfbågen”

 1. Vilka vackra bilder…
  De där rutorna hade kunnat utgöra ett skitcoola kakeldetajler i ett badrum… *drömmer*

 2. Underbart vackert 🙂 Den har jag aldrig sett lajv.

  Du, titta förbi min blogg, jag har en present till dig. Sedan mejlar du mig på anna.nystrom2@comhem.se. Så kanske vi kan lösa hur jag kan leverera den på bästa sätt, efter dina önskemål 🙂

  Hälsningar Blingbling

 3. Kimmi Ja, jag hade kunnat leva med sånt kakel i köket, i en rad högst upp på kakelväggen…

  Blingbling Tack! Jättegulligt! Hoppas du hade roligt i Berlin. Det är en härlig stad.

 4. Underbara bilder! Triumfbågen. Fantastiskt! Hoppas du fick en härlig resa med lite omväxling från trista Sverige. Jag är avundsjuk. 🙂

 5. babyborderline: Ja, det var en underbar resa. Och jag var i ett desperat behov av att komma bort. Göteborg är en söt stad – iaf på sommaren – men det är roligt att se andra ställen. Det här ska jag leva på i vinter när Sverige är som värst.

 6. Oj vad fina bilder – vilken duktig fotograf du är! Verkar som om det har varit en bra resa. Tack för att du delar med dig!

Comments are closed.