Ett lägenhetshotell i Ivry sur Seine

I Paris bodde vi på Park Avenir. Det är ett lägenhetshotell. Smaka på ordet. Lägenhetshotell.

Jag kollade inte upp hotellet innan resan. Jag gör inte sånt. När reseledaren på vägen söderut sa att hotellen i Frankrike håller låg standard och att Park Avenir är ett av de bättre blev jag fundersam. Jag tänkte: en fallfärdig kåk i utkanten av Paris. Med rum så små att jag inte kommer kunna vända mig utan att riva ner något. Sjavig inredning och trasigt kakel. Ja, ni fattar.
P1120219-1B
Men nej. Hotellet var mycket riktigt beläget utanför det egentliga Paris, i Ivry sur Seine. En närförort antar jag man skulle kalla det. Men fallfärdig kåk? Absolut inte. Nybyggt. Väldigt nybyggt. Många av husen i området var ganska nergångna. Men hotellet var nytt.
P1120224-B

Ett lägenhetshotell, förvisso. Receptionen var bemannad mellan 07.00 och 19.00. Ingen dator i lobbyn. Ingen snofsig bar, ingen restaurang. En enda hiss.

Men rummen. När vi snubblade in på vårt rum – efter att ha stått en halv evighet i kö till hissen – insåg jag att lägenhetshotell betyder utrymme. Utrymme. Jämfört med ett vanligt hotellrum, alltså. Gott om plats att drälla runt mina prylar. Dessutom fanns det en spis. Kylskåp. Köksskåp med det absolut nödvändigaste (två glas, två tallrikar och så vidare). Kaffekokare.

P1120226-1B

Eftersom hotellet var nybyggt var allt nytt. Ingen lyx precis. Inredningen var mycket stram. Enkel, sparsam. Jag tror det fanns fyra klädhängare i garderoben. Och i sängen ett lakan på två personer. Men allt var nytt. Rent. Och med mycket plats, jämförelsevis.

P1110593-1B

Jag tog inte ett enda foto på hotellet. Bilderna ovan är från gatorna och gårdarna bredvid hotellet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 thoughts on “Ett lägenhetshotell i Ivry sur Seine”

 1. Men… där bodde ju jag också!

  Hittade hit via andra bloggar och fastnade när jag såg Triumfbågen. Tyckte jag kände igen historien om nattresan och rundturen, och hotellet var definitivt detsamma.

  Men – det går ju många resor till Paris. För inte var vi väl på samma resa…? Jag åkte dit den 10 maj – med Ölvemarks – och kom hem den 15:e.

  ~ Lena ~

 2. Vi var nog på samma resa. Jag åkte med Ölvemarks till Paris den 10 maj. Jag var den rödhåriga tjejen – kvinnan – med glasögon. Mitt ressällskap var en 80-årig dam.

 3. Tackar!

  Vad bra att hotellet var så lyckat, man vet ju aldrig riktigt hur man hamnar när man åker på semester…

 4. Just det – du reste med din mamma, eller hur? Och fotograferade hus hela tiden 😉
  Jag reste med min 16-åriga dotter Isabelle. Tror vi satt lite bakom er. Märkligt att jag trillade in här! Kul!!
  (P.s. Vi har en gemensam “kompis” – du skrev om henne den 2 maj – det var nog det ämnet som ledde mig hit. Mindre kul… )

 5. Lena: Jepp, det var jag som fotograferade så mycket. Jag älskar min lilla kamera. Kom hem med över 1000 foton på minneskorten, så jag har en del redigerande framför mig. 😀
  Synd med den gemensamma kompisen. Vissa vänner är inte roliga att dela.

 6. Roligt med en Paris-resa! Jag har aldrig varit där, vilket är lite tokigt…
  Hur går det med släktforskningen? Min egen ligger tyvärr nere för tillfället, har för mycket annat att göra. Och man kan inte kombinera släktforskning med kolonilotten.
  Tyckte om din skildring av Valborg – brasan är mäktig.

 7. stinabloom: Jag har inte hunnit med någon släktforskning alls sedan i mitten av mars. Jag har också haft mycket att göra. Forskade intensivt under 2 och en halv månad i vintras, så jag har massa nya data att gå igenom. Men jag har alltså inte hunnit. Hoppas jag hinner få lite gjort under sommaren.

  Jag har en liten odlingslott och har dessutom planterat sommarblommor på gården så det blir en del utearbete under sommaren. Väldigt skoj!

 8. Åh en sån resa gjorde vi också förut, fast 7 dagars. Också med Ölvemarks… och jäklar vad vi sprang i denna stad – finns ju en del att se. Åkte hem och vilade upp oss sen…
  Sonen var ju men = disneyland Paris ett måste också… Ja ja, men kul var det!
  Ha det gott

Comments are closed.