Att inte kunna sluta röka

Jahapp. Nu är det dags igen. Jag försöker sluta röka. Sedan i söndags. Det går inte särskilt bra. I måndags rökte jag 5 cigaretter. I tisdags lika många. Idag är jag uppe i 6 och kvällen är inte slut än.

Poängen med att sluta röka är att sluta röka. Att bara dra ner på cigarettkonsumtionen räknas inte. Visst, 5-6 cigaretter per dygn är bättre än 25-26. Men det är inte bra. Det är uselt. Jag vill ju sluta. Varför kan jag då inte göra det? Det gör mig arg.

Förkyld håller jag på att bli också .Blä. Men kanske är det bra? Kanske ska jag hoppas på en präktig influensa. Med hög feber och superont i halsen och ihållande hosta kanske det är lättare att helt dumpa cigaretterna.

Jag tror att jag ska fundera på saken medan jag äter middag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 thoughts on “Att inte kunna sluta röka”

  1. Jag som har varit jojjobantare förut får nog lov att konstatera att allt-eller-inget principen inte funkar lika bra som jag vill. Man är strax tillbaka i gamla spår (eller värre). Det gäller kanske rökning också. Om jag vore rökare och ville sluta skulle jag göra det till en lockande deal för mig själv. Typ gå ner 5 cigg varje måndag och på söndagen när jag klarat att röka 20 varje dag ist för 25 så firar jag med något som gör mig glad och aktiverar belöningssystemet. Kanske en ny planta i ditt fall? Eller en ny ljusblå skjorta (hahaha). På så sätt får du ut någonting av att sluta röka (något mer direkt än bara bättre hälsa på sikt). Dessutom: Om “slutningen” tar lång tid kan du använda det som förevändning för varenda uns av dåligt humör som kommer och du kan helt accepterat bete dig hur du vill offentligt (äh de e lungt ja håller på å sluta röka) – många förstår som ngn gång har haft ett beroende. Appropå beroende, nu ska jag ta mig en kopp kaffe! Skål!

Comments are closed.