Glupska rådjur part 2

P1080288-1tn

Ok. Nu är det krig.

Som jag skrivit om tidigare har rådjuren slaktat min floks. Irriterande men något jag kan leva med. Men nu har de glupska jäklarna gått på rosorna också.

Jag har undrat varför rosorna inte fått knoppar och börjat blomma. Trodde det var jag som dabbat mig grovt när jag beskar dem i våras. Men igår förklarade en kompis för mig att det är rådjuren som ätit upp rosenknoppparna. Alla rosenknopparna. Utom en.

P1080300-1tn

Jag älskar rosor. Jag blir glad av rosor. Om de får stå i fred. Om de inte blir rådjurskrubb. Så nu är det krig. Jag ska lära rådjuren att hålla sig borta från mina älsklingar. Med alla medel.

Kompisen sa något om blodmjöl och ammoniak. Det ska jag kolla upp.

P1080354-1tn

Rosorna på bilderna fotograferade jag i Trädgårdsföreningen förra året.

5 thoughts on “Glupska rådjur part 2”

  1. OK! Har fullt med rådjur i min trädgård och jag: Gick o köpte en stor bit oasis som jag skar i mindre bitar (5cm x 5cm)som jag la i en hink med 1 dl blodmjöl, 1 dl ammoniak, 9 l vatten (omrört) o sedan placerade ut under de goa växterna! Resultat alla goa växter står kvar!

  2. Anna-panna: Verkar som blodmjöl och ammoniak är det som gäller. Jag har inte köpt det än – för varmt för att åka och handla – men så fort det blir svalare sticker jag och införskaffar det jag behöver.

Comments are closed.