Blixt och dunder, typ…

Ett präktigt åskväder drog förbi Majorna i natt. Och helt oväntat kom det. Typ blixt från klar himmel.

Jag satt och tittade på Harper’s Island när det small till. Eller för att vara exakt: först BLIXT och ögonblicket  därefter DUNDER-DUNDER-DUNDER. Jag flög upp ur tv-soffan, övertygad om att krig utbrutit. Katterna for som skållade råttor.

Så kom regnet. Ett skyfall av närmast bibliska proportioner. Katterna lugnade ner sig, återgick till att göra vad de nu hade gjort innan helvetet bröt lös. Jag lugnade ner mig. Öppnade vardagsrumsfönstret på vid gavel och lät kall ovädersnattluft strömma in i lägenheten. Fortsatte se på Harper’s Island. Och tänkte att det är mysigt med ett rejält åskväder när man tittar på horror.

gp.se skriver om ovädret här. Och konstaterar att nej, det var inte ett exceptionellt kraftigt åskväder. Men jag, som en stund befann mig mitt under det, upplevde det annorlunda.

Det var riktigt häftigt. Men nu undrar jag: borde jag ha stängt av tv:n när det var som värst?

6 thoughts on “Blixt och dunder, typ…”

  1. Jag brukar alltid stänga av tv och dator när det åskar. Om inte annat så brukar det få åskan att upphöra. Vet inte riktigt hur farligt det är att ha dem på när man bo i hyreshus.

  2. Jag hade somnat och vaknade av värsta knallen, trodde först det var en flygplanskrasch eller nåt åt det hållet!

  3. Flygplanskrasch var ordet! Eller som om någon av oljecisternerna på Hisingen flugit i luften. Det var riktigt läskigt, innan jag förstod att det bara var åska.

    Datorn stänger jag ner när det åskar, för den är jag rädd om. Och jag vet att jag inte ska prata i telefon. Men hur det är med tv:n vet jag inte.

Comments are closed.