Dags att fimpa – igen

Jahapp. Då var det dags igen. Jag ska försöka sluta röka. Med tonvikten på försöka. Det har ju inte gått så bra de senaste 100 gångerna eller så. Det längsta jag lyckats hålla upp är ett halvår.

Nej förresten. När jag var 20 lyckades jag faktiskt sluta. Det höll två år. Fråga mig inte varför jag började igen. Dumhet, antar jag. Och i vilket fall som helst var det ett par decennier sedan.

Så. Okej. Tilltron till min sluta-röka-förmåga är inte på topp. Men jag mår inte bra av att röka. Långsamt tar jag livet av mig själv. Och det finns så mycket kvar i livet jag vill göra. Slutar jag röka får jag förhoppningsvis både tiden att göra alla de där sakerna och råd med dem. Rökning är som bekant dyrt. Mycket dyrt.

Den här gången har jag ett vapen också. Nikotinplåster. Inte för att jag tror att det kommer fungera. Men hoppas går ju.

5 thoughts on “Dags att fimpa – igen”

  1. Lyckas du inte sluta har jag en idé. Prova övergå till snus. Det är något billigare och bara måste ju vara hälsosammare än den där röken.

  2. Mats: Jo, att man tror att man ska lyckas är faktiskt en förutsättning. Så tack för de uppmuntrande orden!

    Blingbling: Snus är en idé. Visserligen kostar det också pengar men min hälsa kommer iallafall förbättras. Det är den som bekymrar mig mest.

  3. Blingbling: Jodå, jag härdar ut. Hittills har det gått riktigt bra, men nu börjar jag bli sådär irriterad som jag alltid blir av nikotinabstinens. Jag kommer antagligen vara som ett åskmoln de närmaste dagarna. Tror jag ska trösta mig med lite skräckfilm. Och godis.

Comments are closed.