Nikotinabstinensrapport

“Hur går det för dig” undrade Blingbling idag. Apropå rökstoppet, alltså. Och jodå. Det går faktiskt. Över tre dygn nu och ännu klättrar jag inte på väggarna. Faktum är att jag mår riktigt hyfsat. Koncentrationsförmågan kunde ha varit bättre, men det kan jag leva med. Ett par-tre  anfall av Riktigt Uselt Humör, som tack och lov snabbt gått över. Och en förlamande trötthet. Annars känns det okej.

Det där med tröttheten är ganska intressant. Första dagarna under ett rökstopp blir jag alltid så gränslöst trött. Orkar inte göra nånting. Sover mest. Mycket praktiskt.  Då tänker jag ju inte på att jag slutat röka.  Och jag går absolut inte ner till affären och köper cigaretter.

Tyvärr går tröttheten över om ett par dagar. Jag piggnar till, blir rastlös och uttråkad. Det är då det börjar bli besvärligt på allvar.

Jag ser inte fram emot det.

P1040941-Btn_Foto är på min katt Elli. Hon tycker också om att sova.

9 thoughts on “Nikotinabstinensrapport”

 1. Grattis till att få ditt inlägg till att ramla in i min Google Reader katten! 🙂
  Och grattis till dina tre dagar. När piggheten kör igång är det powerwalking på tapeten vet du väl! 😉
  Skriv även upp på en lapp på kylen hur många kronor du sparat för varje dag du är rökfri. Money talks vet du 🙂
  Kraaaamen

 2. Kimmi: YES! Äntligen samarbetar Google. Undrar vad det var jag gjorde som fick det att börja funka.

  Lapp på kylen med hur mycket pengar jag sparar var en bra ide. Powerwalking däremot lät lite…öh…ansträngande?

  Love: Tack! Hon är nog den gulligaste av dem. Två och ett halvt nu men ser fortfarande ut som en kattunge.

 3. Det blir lättare och lättare Kitten. Hållt upp sedan december nu och röksuget är nästan helt borta. Saknar första morgoncigaretten och eftermatencigaretten lite ibland lol.

 4. Jo, rastlösheten känner jag till. Jag lär ha varit en av de få som gått ner i vikt av att sluta röka, på grund av att jag inte satt stilla på typ två månader… Men det där var elva år sedan nu, så viktminskningen är nu ett minne blott…

  Koncentrationssvårigheterna tyckte jag dock var ännu värre, jag bestämde faktiskt att om det blev bestående skulle jag börja röka igen, för hellre ett kortare liv någorlunda alert än ett längre helt i mental dimma…

  Beundransvärt att du tydligen slutat FLERA gånger också. Själv tyckte jag det var så jobbigt att sluta så det fick vara en once-in-a-lifetime-deal. Typ, börjar jag röka igen så är det för gott, för slutar gör jag i alla fall aldrig mer…

 5. Reb: Ett tag slutade jag en gång i månaden. När jag fått pengar rökte jag i två veckor, och sedan, när kassan började tryta, höll jag upp i två veckor. Höll på så i över ett halvår. Oj så less jag var till slut.

 6. Sicken sötnos-katt du har. 🙂 Min katt är bara svart och vit, inte så bara iofs men randiga katter är nåt speciellt!! Så duktig du är, tre dagar är lång tid.
  Slutade själv för nån månad sen, det är inte lätt men jag ångrar mig inte alls idag!

 7. Nu har jag hållit upp i över en vecka. Det börjar faktiskt kännas bättre… Fast just nu skulle jag kunna döda för en cigarett. Hoppas det går över tills i morgon.

  Jag har också en svartvit katt. Får lägga upp ett foto på henne med…

Comments are closed.