Rödhårig, inte grönhårig.

Det mest spännande som hänt i mitt liv senaste dygnet är att jag färgat håret. Man vet ju aldrig med hårfärgning. Det kan ju bli grönt.

Det blev det inte. Mitt hår är rött. Igen. Och stinker kemikalier. Undrar vad de har i hårfärgningsmedlet. Jag vill nog inte veta. Antagligen inte nyttigt för miljön. Säkert inte nyttigt för mig heller.

Tambitch tipsade mig om henna. Besvärligare än vanlig hårfärg men garanterat miljövänligare. Och spännande därtill. Med henna är det svårt att förutsäga resultatet. Grönt kanske det inte blir. Men med röd henna är alla nyanser mellan orange och mörk mahogny möjliga.

Det låter skoj. Jag kan behöva lite spänning i mitt liv. Lite lagom spänning. Så lagom att om resultatet blir katastrofalt så ska det gå att reparera med mer hårfärg. Eller en rakapparat.

Vad har jag gjort mer senaste dygnet? Sovit. Mycket. Tittat på tv. Och suttit framför datorn och fipplat med bloggteman. Det sistnämnda kallas sysselsättningsterapi. Mot röksuget. Nio dygn nu. Och det börjar faktiskt kännas lättare.

6 thoughts on “Rödhårig, inte grönhårig.”

  1. Jag färgade mitt hår med henna ett tag. Man fick koka en slags illaluktande gröt av pulvret och sen fördela den i håret. Mitt hår blev mer åt det orange hållet, men på dig skulle det nog bli mörkare. Dessutom var det superbilligt.

  2. Jag har hört att det är giftigt om man använder det vid tatuering. Men aldrig något vid hårfärgning. Men jag är ingen expert på ämnet.

    I vilket fall som helst antar jag att henna inte är giftigare än det jag har i håret nu. Vilket är lite läskigt att tänka på…

  3. Jo, jag är nöjd. Det blev lagom mörkt. Synd att en del av färgen försvinner allt eftersom jag tvättar håret.

Comments are closed.