Monsterdisken attackerar

Jag är skadad. Sårad i strid. Och skadan vägrar läka.

Det var under det eviga kriget mot monsterdisken (katterna har sina monster, jag har mina) I en batalj förra veckan bet monstret tillbaka. En konservburk åstadkom ett djupt jack i mitt pekfinger.

Plötsligt insåg jag poängen med en första hjälpen-låda i hemmet. Någon sådan finns givetvis inte i mitt. Men att åka till akuten för att bli omplåstrad kändes överdrivet.

Alltså gjorde jag ingenting. Bortsett från att stoppa blodflödet alltså. Och en knapp vecka gick. Jag observerade. Fascinerades hur jacket i fingret bara vägrade läka. Funderade på om akuten inte hade varit en god idé trots allt.

Men igår fick storasyrran syn på fingret. Hon har en första hjälpen-låda. Mitt finger paketerades.Snabbt, snyggt, prydligt. Och jag fick en föreläsning om hur jag borde ha gjort. Glad-pack kan användas till mycket, upplysningsvis.

Och monsterdisken då? Jag slog tillbaka redan dagen efter konservburksattacken. Iförd ett par alldeles nyinköpta diskhandskar.

4 thoughts on “Monsterdisken attackerar”

  1. Ja de e rätt! På disken bara.
    Jag testar för närvarande en ny teknik. Jag diskar ofta men lite… Så länge det nu varar…
    Krya på dig i fingret, eller hur man nu säger.

Comments are closed.