Tidsflykt

Oj. Så snabbt det gick. Det var ju försommar alldeles nyss. Nu är det höst. Redan. Vad hände, liksom?

Nä. Jag vet vad som hände. Jag satt hemma framför datorn nästan hela sommaren. Jag kunde ju gått utanför dörren lite oftare. Njutit av grönskan lite mer. Men jag hade inte lust att gå ut. Tänkte hela tiden: njuta av grönskan kan jag göra nästa vecka. Eller nästnästa.

Men nu är det alltså höst. Inte för att det är något fel med hösten. Tvärtom. Jag älskar den. Bara en hake. Efter höst kommer vinter. Och vintern avskyr jag. Åtminstone när det snöar. Fast det där sistnämnda har väl växthuseffekten tagit kål på.

Jaja. Inget att göra något åt nu. Sommaren är över. Snart är det vinter. Punkt. Men jag undrar. Kommer jag när slutet på mitt liv närmar sig tänka: Så snabbt det gick. Vad gjorde jag egentligen?

One thought on “Tidsflykt”

  1. Jag älskar också hösten. Alla dessa vackra färger tex och friska luften. Men Stockholmsvintern hatar jag. Om den nu kan kallas vinter.

Comments are closed.