Förkyld

Jag är förkyld. Mycket. Halsen känns som nån gått lös på den med sandpapper, näsan rinner och jag svettas och fryser om vartannat.

Blä, alltså. Helst vill jag gräva ner mig i sängen och gå upp nästa vecka nån gång.

Med tanke på svininfluensan är det vad jag borde göra. Inte för att jag tror att jag har elaka flunsan. Men säker kan jag ju inte vara. De flesta som insjuknar blir lindrigt sjuka. Symptomen är dessutom diffusa och svåra att skilja från en vanlig förkylning.

Misstänker man att man har svininfluensan ska man stanna hemma, sägs det. Men inte sjutton kan jag isolera mig hemma varenda gång jag blir förkyld. På hösten blir jag förkyld åtminstone ett par gånger i månaden. Att isolera mig hemma varenda gång är inte praktiskt genomförbart. Vad jag än själv anser om saken måste jag gå utanför dörren ibland. Ganska ofta, till och med. Varje dag närmare bestämt. Förkylning eller inte.

Alltså går jag ut. Och försöker undvika att hosta och nysa. Många människor blir så nervösa nuförtiden när man hostar. Och det är ju dumt att oroa någon i onödan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *