Försummelse

Det finns en försummelse i mitt liv. Ett dåligt samvete som gnagt ett tag. Det stavas F-Ö-N-S-T-E-R. De är smutsiga. Mycket smutsiga. Jag minns inte när jag tvättade dem senast. Jag vill inte minnas.

Haken är att jag är höjdrädd. Går inte gärna ut på balkonger. Undviker hissar. Får en sugande känsla i magen när jag går över broar.

Fönstertvätt innebär närkontakt med höjder. Åtminstone om man som jag inte bor på bottenvåningen. Och har fönster som inte går att vända ut och in. Som kräver att man lutar sig ut över avgrunden för att tvätta på utsidan. När jag gör det suger det i magen. Jag tänker på hur lätt det är att falla ner. Betänker hur ont det måste göra när jag faller. Eller ja, när jag landar.

Jag vill inte falla. Alltså tvättar jag inte fönstren. Säger till mig själv att jag gör det nästa vecka. Eller nästnästa. Skjuter upp och skjuter upp. Och fönstren blir smutsigare och smutsigare. Snart kommer jag väl inte kunna se genom dem.

Undrar om jag kan få någon annan att tvätta dem? Någon som inte är rädd för höjder.

6 thoughts on “Försummelse”

 1. Så var det i min förra lägenhet. Dessutom låg den på bottenvåningen. Det var mycket praktiskt.

 2. Kunde inte skriva på ett inlägg nedan försöker här ist. 😛

  Älska får, de e så mysiga.. hehe hur tamt lät inte det där då.. 😛

  Ia f har haft får / familjen haft får o de va mina kompisar;P 😀 😀 😀

 3. Jag är inte så förtjust i höjder heller så därför investerade jag i en fönsterputs och skrapa + förlängningsskaft på jula Kombiskrapa 250 mm
  Gummiskrapa kombinerad med avtagbar fönsterpäls. Teleskopskaft kan påmonteras för längre räckvidd. Bredd: 250 mm. (Artnr: 813051)
  69:-
  , har några knäppa fönster som jag inte kommer åt på övervåningen annars, iof har jag ju ännu inte använt dessa fina saker ännu men jag ska 🙂 nån gång framåt vet inte när :-)kram Rosie

 4. Jag tog mina fönster i våras. Resultatet blev att dom blev skitigare. Jag bara gnuggade runt skiten liksom. Suck. Nästa gång ska jag leja någon.

Comments are closed.