Kattmatsproblematik

Min katt Leslie äter specialfoder som bara kan köpas hos veterinären. Svindyrt  men kisse tål inget annat. Och det är en fin kisse. Jag vill inte att han ska bli sjuk. Och sjuk blir han när han äter annan mat.

Jag brukar köpa maten hos en veterinärklinik här i Majorna. I fredags gick jag dit för att fylla på förrådet. Men nehej. Stängt. Stänger tidigare på fredagar. Hade jag glömt. Klantiga jag.

Igår traskade jag dit igen. Nu var det öppet. Men den åtrådda kattmaten var slut. Kommer in nästa vecka. Tills dess skulle Les hinna bli bra hungrig. Jag hade bara mat för ett dygn hemma. Den snälla sköterskan  gav mig visserligen ett par provpåsar för att lindra den akuta nöden. Men för att köpa den sedvanliga tvåkilossäcken måste jag vända mig till en annan klinik.

Idag har jag ringt runt. På den första kliniken fick jag negativt besked. Tyvärr, eftersom den ligger i närheten. Men på Blå stjärnan blev det napp. Längre bit att åka, visserligen. Men det får jag leva med. Kisse måste ha mat.

2 thoughts on “Kattmatsproblematik”

  1. Oh, gött att det löste sig.
    Katter kan få njursten av dåligt foder har jag hört. Stämmer det?

  2. De kan iallafall få njursten av torrfoder, för att de får i sig för lite vätska. Så egentligen är nog blötfoder bäst. En av mina får bara blötfoder, eftersom han har problem med urinvägarna.

Comments are closed.