En höst att minnas

När jag blir gammal – om jag blir gammal – kommer jag minnas den här hösten som ja just det, det var då svininfluensan härjade. Och jag blev en Facebooksspelsjunkie.

Med tanke på det förstnämnda kanske det är bra med det sistnämnda. Dumt att gå ut IRL med tanke på influensarisken. Bättre stanna hemma i den trygga virtuella världen, där det värsta som kan hända är att jag bränner vid käket i CafeWorld eller får min vampyr dödad i VampireWars.

Ok, det finns värre faror i den virtuella världen. Som att hårddisken kraschar. Eller att jag spiller kaffe i laptopen. Men ni fattar. Just nu är IRL farligare än vanligt. Elaka flunsan härjar där ute. Och efter närmare tre decenniers rökning har jag säkert sabbat både luftrör och lungor så mycket att jag platsar i någon av riskgrupperna. Och det är personer tillhörande riskgrupperna som dör i elaka flunsan. Och dö vill jag ju inte. Inte IRL. Det räcker med att min FB-vampyr åker på storstryk hela tiden.

Med andra ord: när vaccinationerna av vanliga dödliga (=inte riskgrupp, inte barn) börjar ställer jag mig i kö. Visst, jag vet att vaccinationen har biverkningar. Men att få influensan kommer kännas betydligt värre. Den risken vill jag inte ta.

4 thoughts on “En höst att minnas”

 1. :-), ja sonen ska vaccineras på torsdag och då fick hela familjen följa med, så det är lika bra att få det gjort, länge sedan förresten :-), kram på dig Neurotic Kitten

 2. Ja, jag håller med fullständigt. Inte med facebookspelen då (som jag aldrig provat och aldrig kommer att prova), men när det kommer till svininfluensan så säger jag: nej tack, vill inte ha! jag vaccinerade mig i söndags och har fått lite biverkningar, men inga allvarliga. lika bra att du stannar inomhus tills det är dags för dig!

 3. Tror att vaccinationerna av oss övriga kommer igång i Göteborg i december. Ska bli skönt när jag vaccineras, nu går jag bara och väntar.

  Facebookspel är lätt beroendeframkallande och tar en hel del tid så det är nog smart att inte börja med dem. Men de är ganska roliga.

 4. Hej

  Hade ingen aning om att vi hade så många laster gemensamt. Släktforskning, deckare, katter och så läser du min franska blogg också. Däremot använder jag bara Facebook för att kolla familjen. Är du Flickrare också? Trevlig med pocketbloggen!!
  Mvh
  Jan

Comments are closed.