Mer planterat

Sommarblommorna tar aldrig slut. I söndags -förra söndagen – planterade jag ytterligare några. Fyra pelargoner och två blomstertobak, inköpta för vrakpris på en torgmarknad. Starka, klara färger – mörkrosa, ljusrosa, lime. Och så lite vitt. För att väga upp alla färger.

Satte blommorna i ett ekfat. Jorden i ekfatet var ju från förra året, så jag fick ta bort det översta lagret – en dryg decimeter – och fylla på med ny jord samt lite gödsel. Sen ner med blommorna och så en kanna vatten på det. Klart.

Bredvid ekfatet stod en tom plasturna. Jag gav i uppdrag åt en granne att själv köpa in lite petunior eller något annat billigt för de pengar som blivit över. Grannen planterar. Han hade tänkt plantera blommorna i ekfatet också, men jag hade en stund över så jag tyckte det var lika bra att göra det. Kändes trevligt att få plantorna i jorden, liksom.

Trevligt är också att så många grannar har hjälptes åt att vattna förra veckan. Det var varma dagar och att vattna har varit nödvändigt. Men den här veckan har det regnat mer eller mindre hela tiden. Ingen vattning nödvändig.

Däremot blir det mer plantering. Jag har fått ytterligare några sommarblommor av mamma. Hämtade dem hos henne i torsdags. Tänkte försöka få dem i jorden i morgon.

2 thoughts on “Mer planterat”

  1. Du ska se mina inneblommor….Obegripligt att de stackarna fortfarande lever. Jag glömmer hela tiden att vattna dem. 😀

Comments are closed.