Rådjursmirakel

Det är ett mirakel. Var ute vid odlingslotterna i går kväll. Rådjuren har inte käkat upp rosenknopparna. Fantastiskt. Förra åren åt de upp rubbet. Jag såg inte en utslagen ros förrän i augusti. Gissar på att rådjuren tröttnade på att äta rosenknoppar efter ett par månader.

Anledningen till årets mirakel är antirådjursmedlet jag köpte. En burk kostar en förmögenhet. I burken finns en brunsvart fet sörja som stinker askkopp och som är ett elände att få bort från händerna. För att inte tala om kläderna. Plasthandskar rekommenderas. Och om du är klumpig, kläder du inte är rädd om. Sörjan stryks på trästickor eller blomsterpinnar som sticks ner i jorden. Rådjuren avskyr lukten. Eller för att vara exakt, stanken.

Människor tycker inte om den heller. Men vi har sämre luktsinne än rådjur. Efter ett tag känner vi den inte. Tack och lov. Annars hade inte grannarna varit glada på mig just nu.

Jag kommer få se blommande rosor den här sommaren. Tidigt den här sommaren. Fantastiskt.

2 thoughts on “Rådjursmirakel”

  1. Hej! Vart i Majorna har du odlingslott? Jag håller på och letar efter en, men det är så mycket stugor överallt. Jag vill bara ha själva odlingsplatsen.

  2. Odlingslotterna där jag bor är iordningsställda av min hyresvärd. De är bara till för de som bor på gården. Du skulle kunna höra med din hyresvärd om det finns möjlighet att göra små odlingslotter för hyresgästerna. Vi har 10 lotter på 2×2 meter vardera, samt ett område som odlarna sköter gemensamt. 😀

    Odlingslotter som man kan köpa finns borta vid Kungssten eller Nya varvet tror jag. De har inte stugor.

Comments are closed.