Tv-tristess och kunglig romantik

Tråkigaste tv-veckan ever. Mellansyrran och jag var rörande eniga. Fotbolls-VM och prinsessbröllop. Vad visas på tv? Fotbollsmatcher. Kommentarer om fotbollsmatcher. Romantiska filmer om bröllop. Dokumentärer om bröllop. Matlagningsprogram om bästa bröllopsmaten. I en hel vecka. Mer än en vecka.

Urtrist. Jag avskyr fotboll. Inte är jag överdrivet förtjust i romantik heller. Inte min grej liksom.

Fast när kvällsnyheterna visades klockan halvåtta slog jag på tv:n. För att kolla in finalen. Upphovet till flera dagars bröllopsyra på tv. Vigseln mellan en svensk kronprinsessa och en medelklasskille. Och det var romantiskt. Det unga paret såg så uppenbart lyckliga ut. Så förälskade. Även en förhärdad cyniker som jag blev rörd. Jag önskar kronprinsessparet allt gott.

Men nu hoppas jag att tv-tablån återgår till det normala. Åtminstone delvis. Fotbolls-VM lär fortsätta ett tag till. Tyvärr.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

One thought on “Tv-tristess och kunglig romantik”

Comments are closed.