Resenostalgi

Hemma igen efter en vecka i Polen. Sedan i torsdags kväll. Och jepp. Det är alltid trevligt att komma hem. Jag trivs i Göteborg. Älskar min lilla lägenhet och mina katter. Tycker om att se bekanta ansikten omkring mig. Samtidigt vill jag tillbaka till Polen. Intressant land. Likt men ändå så olikt.

Nu har jag ägnat mig åt att landa. Smälta alla intryck. Återvända till rutinerna. Sova ut. Dagarna efter jag kommit hem från en resa sover jag mycket. Slår aldrig fel. Inte heller denna gång. Har blivit många timmar i sängen sedan jag kom hem.

När jag kom hem i torsdags kväll gjorde jag kaffe. Och drabbades genast av resenostalgi. I Polen har man gärna grädde i kaffet. Inte mjölk. Åtminstone där jag var. Szczecin, Warsawa, Krakow. Yum. Jag älskade det. Inte så nyttigt gissar jag. Men åh så gott.

Och där fick jag uppslaget till nästa blogginlägg. Kaffe i Polen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,