Elementärt


Yes! Fotona från Polen klarade sig.

Jag hade laddat ordentligt innan jag reste. Kamera. Två minneskort. Åtskilliga nyladdade batterier. Allt jag behövde.

Och jag fotograferade. Flitigt. Efter tre dagar var första minneskortet fullt. Då var vi i Krakow. Och jag insåg vad jag glömt ta med mig. Ett element. För på hotellrummet i Krakow fanns inget. Inte i korridoren eller foajén heller.

Enligt expertisen ska man ju aldrig ska ta på ett minne eller nånting annat i en dator utan att först grabba tag i ett element. Något om statisk elektricitet. Samma sak gäller minneskort i kameror. Men nu befann jag mig alltså på ett hotell i Krakow, utan ett element i sikte.

Till slut frågade jag en datorkunnig person som fanns nära till hands. Han sa att han brukar rota i datorers innandömen utan att ta omvägen via ett element först. En chans på miljonen att det går snett, förklarade han.

Jag var lite skeptisk. Men utan element hade jag inte mycket att välja på. Jag bytte minneskort. Och ägnade resten åt resan åt att fundera på vad som hänt med fotona. Men jag oroade mig i onödan. Nu har jag lagt upp fotona på datorn och allt ser ut som det ska.

När jag väl hade bytt minneskort hittade jag faktiskt ett element. I hotellmatsalen.

Fotot föreställer en bro över floden Wisla i staden Torun, Polen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,