Listat

Har busmycket att göra de närmaste dagarna. Busmycket för att vara mig, alltså. Och i mitt huvud hotar kaos. Risken för akut hjärnsläpp: i det närmaste total. Högst troligt att jag glömmer hälften av det jag ska göra. Företrädesvis det som är viktigast. Som att rösta.

Så jag skriver en lista.

Jag tycker om listor. Tar till dem när tillvaron närmar sig kaos. Det viktigaste är inte att jag bockar av allt på listan. En del går alltid att prioritera bort. Det viktigaste är att få en översikt. Känslan av ordning och kontroll. Och möjlighet att tänka över vad som kan prioriteras bort.

En lista, alltså. Högst upp: RÖSTA! Och nej. Jag tittade inte på gårdagens slutdebatt på tv. Jag ser aldrig på debatter på tv, särskilt inte politiska sådana. Tycker inte om det uppskruvade tonläget. Är inte så förtjust i valkampanjer överhuvudtaget. Jovisst. Valet är mycket viktigt. Men valkampanjerna tycks ta fram de sämsta sidorna hos våra politiker. Och i vilket fall som helst intresserar jag mig mer för vad de sagt och gjort de fyra åren innan valet.

Så jag dumpade valdebatten. Pratade med syrran på telefon. Kollade på brit crime. Och följde en del av debatten om debattenTwitter. Det har varit mycket valkampanjssnack på Twitter på sistone. Intressant, särskilt som de ämnen som diskuterats där tycks ha skilt sig en del från det som diskuterats i gammelmedia. Åtminstone fram till de senaste dygnen, då de utförsäkrades situation hamnat i centrum även i gammelmedia.

3 thoughts on “Listat”

  1. jag älskar listor, särskilt på jobbet, där gör jag alltid listor på vad jag ska göra för det är så skönt när jag kan stryka punkt efter punkt

  2. Jag älskar också listor! När jag har riktigt mycket att göra hjälper det mig särskilt att skriva en lista för att få den här uppgiften ut ur huvudet och ner på ett papper. Då slipper den ligga och ta plats i huvudet och jag har möjlighet att ta tag i den sen, när det blir dags.

    Tack för din kommentar! Tesla vann, tratten åkte av… jag vet, vi är svaga och vill sova hela nätter… å andra sidan upptäckte vi att tratten var för liten och att hon därför kunde nå lilla magen i alla fall. Ny tratt och någon lugnande salva får det bli…

    Lycka till med valet!

Comments are closed.