Gaahaah!

Det finns saker som gamla damer (läs: 80 och med tendens till yrsel) ska tänka på när de går upp för En Mycket Brant Trappa. Som att det finns ledstänger. Och att syftet med ledstänger är att man håller i dem. Vad man inte ska göra är att ge sig på trappan med en mugg kaffe i den ena handen och en assiett med en kaka i den andra. Inte så många händer kvar att hålla i ledstången liksom.

Det blev ett fall från toppen av trappan. Bakåt. Kunde ha brutit nacken. Nu gick det inte fullt så illa. Men rehabiliteringen från fallet lär ta ett tag och kommer involvera en hel del besvärligheter. Den senaste rapporten nämnde rullatorer och gåstolar.

Den gamla damen säger att det var äldsta dotterns alla plastkrukor som räddade henne. Det var plastkrukorna som stod uppradade vid väggen i trappan hon landade på. Äldsta dottern fick en chock när hon hittade gumman liggandes bland krukorna. Men faktum kvarstår. Gumman levde. Och var i förvånansvärt gott skick med tanke på omständigheterna.

Nu har det gått en dryg vecka. Den gamla damen ser framtiden an med tillförsikt. Det är en sällsynt seg gammal dam.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,