Temperaturchock

Däckade strax efter tio i går kväll. Blev plötsligt så där otroligt sömnig. Släpade mig till sängen, somnade genast och sov till sju.

Hade kunnat tro att jag skulle vakna pigg och glad och redo att möta världen. I stället hade jag en ångest som skulle fått Kirkegaard att hicka till. Högst existensiell. Av typen jag-överlever-inte-den-här-dagen.

Normalt är ångest en irritationsfaktor som slår till ibland, förpestar mitt liv några dagar och sedan försvinner *poof* utan att lämna några spår efter sig. I dag var den av grövre kaliber. Klättra-på-väggar-kalibern.

För att trösta mig gick jag ut för att köpa ett par cigaretter. Och fick en temperaturchock. Frysgrader ute. Och jag har inte vant mig vid vintern ännu. Jäklar vad jag frös.

Elaka ångesten fick också en temperaturchock. Smet genast iväg till något mörkt utrymme i mitt inre. Nu sitter den där och huttrar och tjurar, reducerad till ett irritationsfaktor.

Se där. Kyla som ångestdämpare. Den var ny.

Mycket uppiggande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 thoughts on “Temperaturchock”

  1. Oh yes! Och för pengarna köper jag ett litet hus någonstans söderut. Typ Berlin. 😀

Comments are closed.