Tvättdag

Tvättdag. Festligare kan man ju ha. Men. Kunde varit värre.  När mormor var i min ålder tvättade hon för hand. Att tvätta för hand är tungt och blött. Svårt att få tvätten ren är det också. Så otroligt mycket behändigare att bara slänga in det där berget av tvätt i maskinerna, hälla i tvättmedel och starta. Piece of cake, egentligen. Så varför gnäller jag egentligen? Fy på mig för att jag gnäller så bortskämt.

Ska fokusera på det positiva i stället. Som att snön smälter undan i en uppmuntrande hög hastighet. Så här mycket asfalt har inte jag sett sedan slutet av november. Vintern kom tidigt i år. Kall som fan blev den också. Kallaste december sedan mitten av 1800-talet. Någonting om nordatlantisk oscillation. Ett begrepp vars exakta vetenskapliga innebörd jag inte har brytt mig om att sätta mig in i. Det räckte med att veta att det innebar Moskvaväder i en stad där vintern normalt mer liknar höst än vinter.

Men nu är ordningen återställd. Temperaturerna är tillbaka på det för årstiden det normala. I Göteborg innebär det att termometern håller sig kring nollstrecket. Snö på morgonen, regn på kvällen. Dropp dropp dropp från taken när snön som fallit några timmar tidigare smälter.

Jag gillar det där droppandet. Får mig att tänka på våren.

Hm. Snart dags att gå ner i tvättstugan igen. Dags att börja samla ihop galgar. Och lite mer tvätt. Håhåjaja.

2 thoughts on “Tvättdag”

Comments are closed.