Fina fisken, sådär

Mätt och belåten. Sen middag. Tonfisk med bulgur och bearnaisesås.

Fisk är bra mat. Enkelt att laga och hyfsat billigt. Enda nackdelen är att katterna älskar det. Öppna en burk tonfisk i det här hemmet och du har mina katters odelade uppmärksamhet. Att laga mat när ett gäng fyrbenta gör sitt bästa för att stjäla maten är en konst.

Tonfisk förresten. Så långt hann jag inte innan djuren flockades i köket. I samma ögonblick som jag började med bearnaisesåsen var de där. I köket alltså. Mina katter är smartare än jag trott. De har lärt sig att bearnaisesås innebär att det är fisk på gång.

Och om någon skulle undra: nej, jag gör inte min egen bearnaisesås. Enklare med pulvervarianten. Ambition i köket är roligast när andra står för den. Jag vill koncentrera mig på ätandet.

5 thoughts on “Fina fisken, sådär”

  1. Min katt kommer så fort vi öppnar kylskåpet eller sätter på ugnen. Har är som en liten hund som ska smaka på allt man lagar, haha.

    Din middag lät inte så dum faktiskt, tror jag ska sno idén till på söndag =)

  2. Jag har blivit jättesugen på fisk på sistone, lite konstigt eftersom jag aldrig brukar vara sugen på det ananrs. Men det kanske är kroppens sätt att säga att jag behöver äta mer fisk 🙂 Igår gjorde jag i alla fall en enkel och god fisksoppa!

  3. Christine: Always pleased to help! 😀
    Fifi: Fisksoppa, det var längesedan. Det måste jag göra. Har ett bra recept någonstans.

  4. Sabina har mått bra nu. Jag hoppas på att det var något övergående. Så fort hon nyser blir jag nervös, hon är ju så gammal.

Comments are closed.