Bokrea!

Årets stora bokrea började i dag. Jag min pappskalle hade inte kollat öppettiderna på den lokala bokhandeln och traskade dit strax före midnatt i går. Stängt. Skulle öppna 08.00. Bara att traska hem igen. Men jag fick i allafall köpt cigaretter på vägen.

I morse strax före åtta var jag på plats igen. Kunde snabbt konstatera att bokmässan inte är vad den varit. För några år sedan var det packat med folk i den lokala bokaffären den första timmen av bokrean. Nu var vi några få tappra.

Gissar att näthandeln slår hårt mot den ordinarie bokhandeln. På nätet kunde man förhandsbeställa reaböcker redan för 2 veckor sedan. Jag var en av dem som gjorde det. Många böcker. Inte ville jag vänta tills bokreapremiären när jag kunde förbeställa på nätet. Dessutom är priserna på nätet lägre.

Men allt finns inte på nätet. De ordinarie bokhandlarna passar på att rensa i sitt sortiment under rean. Sånt som inte hamnar i reakatalogerna. Jag ville kolla om det fanns några fynd. Dessutom var det en bok som jag missat att beställa på nätet och som jag ville ha tag på.

Jag fick tag på boken jag missat på nätet. Och hittade ett par pocketböcker för tio spänn styck. Dessutom passade jag på att botanisera i det ordinarie pocketutbudet. Bokhandeln körde med 30% nedsatt på det ordinarie. Ett erbjudande jag inte kunde motstå.