Luddigt

Känner mig luddig. Vet inte om det är förkylningen eller nikotinbristen (just det, dags för rökstopp igen – pank som en kyrkråtta) men skallen känns som inlindad i bomull. Ganska behagligt.

Har ändå fått en del gjort. Ägnat kvällen åt att skriva. Tankeverksamheten är inte fullständigt avsomnad. Bara långsammare än vanligt. Och luddigare.

Vad gäller datorn har jag lyckats fixa det mesta. Enda problemet är drivrutinen till realtek audio. Har prövat både med att installera den från cd-skivan med drivrutiner för moderkortet och via enhetshanteraren i kontrollpanelen. Funkar inte. Följaktligen har jag inget ljud på datorn. Ska pröva med att ladda hem från tillverkarens hemsida.

Men bortsett från ljudet fungerar datorn som den ska. Bara ett problem. När jag trodde att jag formaterade om hela hårddisken lyckades jag bara ominstallera Windows. Övriga filer är alltså kvar. Och jag vill blåsa ut allt.

Bara att göra om allt. Nästa vecka eller så. Jag har fått nog av datordramatik för ett tag. Och i vilket fall som helst har jag lärt mig en hel del de senaste dagarna om hur man inte gör när man formaterar om en hårddisk.

Teckningen ovan är gjord i Gimp. Bra tidsfördriv när jag inte har lust att göra något vettigt.