Majornahistoria på Aktivitetshuset

Hade ett par mysiga timmar på Aktivitetshuset vid Karl Johans torg i kväll. En kille från Majornas historiska studiecirkel föreläste om Göteborgs och Majornas historia fram till 1600-talet. Därefter sjöng ett par killar, Ola Henricsson och Lasse Söderström, medeltida ballader samt berättade sägner och roliga historier från anno dazumal.

Inget inträde men den som ville kunde bidra frivilligt. Jag är totalpank (=den tiden i månaden) och kunde varken ge pengar eller köpa något av det som fanns i kaféet. Hade ett särskilt gott öga till soppan. Och bärpajen. Nästa gång tar jag med mig pengar.

Två till historiekvällar om Majorna blir det på Aktivitetshuset i vår, den 28 april och 5 maj. I maj anordnas dessutom historiska stadsvandringar i Klippan och Majorna. Mer info finns på majsamverkan.se.