Djurläten

Häromdagen ljudillustrerade Rapport ett nyhetsinslag om Saab med en katts jamande (även Saab har 9 liv). Constantine fick ett psykbryt. Sprang runt i lägenheten på jakt efter inkräktaren och jamade högt och olyckligt när han inte hittade någon.

Min stackars lilla kille. Särskilt klyftig är han inte men han har sina instinkter. Reviret måste skyddas.

Det där med djurläten på tv:n eller radion är överhuvudtaget en orsak till action i ett hem bebott av katter.  Fågelkvitter och de börjar leta efter pippi. Hundskall och de morrar.

På tal om djurläten: nu vet jag hur ett rådjur låter när det råmar. Högt och illa. I alla fall det rådjur som stod och brölade invid återvinningsstationen i går kväll. Inget behagligt ljud. Vilken mistlur som helst hade gjort det vackrare.

I vilket fall som helst var det attans att jag inte tog med mig kameran. Ett foto på ett brölande rådjur är ett minne för livet.

 

One thought on “Djurläten”

  1. När jag var scouthajk när jag var liten och sov i tält vaknade jag och min kompis av skrikande björnar. Trodde vi och blev ganska rädda. Råddjursbockar var det visst.

Comments are closed.