Dåligt väder, uselt valdeltagande

Jag måste börja kolla upp på himlen innan jag går ut. När jag gick ut i förmiddags hade jag inte en tanke på vädret. Jag förutsatte att det var fint och lämnade skinnjackan hemma. Men det var ju för sjutton kallt. Och blåsigt och regnigt. Min stackars munkjacka gav inte mycket skydd. När jag kom hem en timme senare var jag frusen och blöt.

Jag glömmer alltid vad för slags land jag lever i. Det här är Sverige. Maj betyder inte nödvändigtvis varmt.

I eftermiddags när jag gick och röstade i landstingsvalet var jag bättre klädd. Skinnjacka ovanför munkjackan alltså.

I vallokalen var det ganska tomt. Utanför ännu tommare, inga funktionärer som delade ut valsedlar. Enligt gp.se var valdeltagandet uruselt, ca 43 %. Jag funderade på hur mycket vädret spelade in. Regn och blåst inbjuder inte till söndagspromenad i demokratins tjänst. Men vädret brukar inte vara på topp i september heller och då ligger valdeltagandet på uppemot det dubbla. Omval verkar helt enkelt inte så intressant, särskilt inte omval till regionfullmäktige. Vilket egentligen är underligt med tanke på vilken stor fråga som framför allt sjukvården är.

Det är verkligen synd att inte fler gick och röstade. I ett avseende har vi faktiskt de politiker vi förtjänar.

One thought on “Dåligt väder, uselt valdeltagande”

  1. Så jäkla dåligt av folk!

    Som någon på twitter skrev: folk orkar inte bry sig om att rösta, men hockey-VM, DET engagerar de sig i!

Comments are closed.