Sommarblommor och korvgrillning

Lördagens stora uppgift: att plantera sommarblommor. Varje år får kvartersföreningen pengar till blommor, jord, gödsel. Ett par tjejer ur föreningen åkte och handlade blommor i fredag. I lördags skulle plantorna ner i jorden. Och med tanke på det usla vädret – regn, regn, regn – så hade vi tur. Det slutade ösa ner lagom tills planteringsdags. Urnor och ekfat tömdes på fjolårets jord, i med ny jord och gödsel, i med blommorna och så vattna på det.

När vi var klara med planteringen käkade vi grillad korv. Sedan gick jag till odlingslotterna och spred ut snigelgift. Senaste veckans regn betyder att monstren från helvetet a.k.a mördarsniglarna vaknar till liv, förökar sig, gör sig redo att invadera våra odlingar.

Visserligen gillar jag djur, men det finns gränser.  Ur mördarsnigelsynpunkt är våra lotter himmelriket på jorden. Invid en skogsbacke, på fuktig mark. Sniglarna älskar det. En regnig vår och de tar över totalt.

Snigelgift är ingen mirakelkur men det hjälper. Dessutom lär det vara en hyfsat behaglig död. Sniglarna tror de har ätit mat och inte gift, kryper undan, mätta och belåtna, för att göra vad nu sniglar gör när de inte äter eller förökar sig. Och så dör de av svält utan att fatta det.

Sniglar är inte allt för smarta. Bra det. Annars hade de tagit över planeten, förr eller senare. I dag våra odlingslotter, i morgon världen.