Bisse bättre

Bela verkade må riktigt bra. Han har snällt tagit sin medicin hela veckan men i början kräktes han ett par-tre gånger. Jag blev orolig och i lördags fick jag äntligen tag på veterinären. Det hade gått snabbare om jag i fredags när hon skulle ringa mig inte spillt ut katternas vattenskål över telefonen. Sen funkade inte den telefonen på ett dygn.

I vilket fall. Veterinären tipsade om en magmedicin, Pro-Kolin+. Det är egentligen ett kosttillskott och har formen av en fet pasta. Också antibiotikan är också i form av en fet pasta. Pastan är lätt att ge till katten men svårt att få bort från kattpäls och människofingrar. Nu har jag fettfläckar lite överallt, inklusive min dagbok.

Men behandlingen verkar funka. Bela har inte kräkts sedan i torsdags och verkar i övrigt glad och pigg. Han äter ordentligt av det nya fodret och dricker bättre. Om några dagar ska jag ta ett nytt urinprov på honom.

Och jo. Jag mår också bra.