Megaloppis

Min nya väska

I söndags var det Megaloppis i Majorna, Kungsladugård, Majorna. Officiellt började den 11 men jag har säkra källor på att en del försäljare började ställa i ordning åtminstone ett par timmar tidigare.

Själv hakade jag på storasyrran halv tolv vid 7-Eleven, som avtalat. Sen blev det shopping, shopping, shopping. Jag letade mest kläder men fick också tag på en väska och nya gardiner. Syrran hade hade större bredd i shoppandet. Kläder, trasmattor, böcker, en hiskeligt stor metallställning för klängväxter. Böckerna räknar jag med att få låna i sommar. Vi brukar byta böcker.

Två gånger gick vi  hem till syrran för att lasta av prylar och dricka vatten. Höll oss mest runt Mariaplan och Plaskis men sista timmen gick vi till Allmänna Vägen och Stigbergstorget.

Mina nya gardiner

 

Stämningen var fantastisk. Vädret perfekt. Sol, runt 20 grader. Förra året regnade det.

Priserna mestadels mycket låga. Jag handlade för ungefär 300 spänn. För det fick jag Så. Enormt. Mycket. Kläder. Det mesta som i nyskick eller nästan-nyskick. Och klimatsmart.

Efter Stigbergstorget gick vi till pizzerian på Jaegerdorffsplatsen och köpte pizza. Hem till syrran för att äta och plocka åt mig alla mina saker. Hemma nån gång före 18, om jag inte minns fel.

 

3 thoughts on “Megaloppis”

  1. Enligt en kille på Instagram började folk paxa platser och sätta ut bord runt Mariaplan vid 6.30…

  2. Låter inte dumt. Länge sen jag var på loppis. 🙂

    Kan du mejla när du ser detta? Har en fråga gällande bloggen.

Comments are closed.