Målsättningar

Mitt främsta mål i dag är att läsa ut Dracula. Och att laga middag. Och att hålla mig vaken till 23.

Dracula läser jag på engelska. Det var en engelsk utgåva jag hade hemma och dessutom har jag hört att översättningarna är dåliga. Men Dracula på engelska går långsammare än långsammast. 1890-talet uttryckte sig annorlunda än 2000-talet. Jag har emellanåt svårt att hänga med. Inte en chans att jag läser Frankenstein på originalspråket. Jag kommer fatta nada.

Det där med att hålla mig vaken till 23 blir en utmaning. Just nu vill jag bara sova och sova och sova men lägger jag mig nu kommer jag att vakna 5 i morgon och så kul är inte riktigt tidiga vardagsmorgnar.

Nu ska jag börja med middagen. Pasta med köttfärssås. Dränkt i vitlök. Det senare i pulverform, givetvis. Matlagning ska vara enkel.

4 thoughts on “Målsättningar”

  1. Håller med om att det är ganska trögt att läsa de gamla engelska klassikerna på originalspråk. Känner oftast att då ens engelska ändå år såpass bristfällig att det tar sådan tid och energi att ta sig igenom böckerna, kanske man ändå inte missar så himla mycket på att läsa en översättning. Och då ska jag föreställa engelsklärare på gymnasienivå… (dvs har läst d-kursen i engelska, fast sedan spenderat mitt yrkesliv åt att lära högstadieelever klockan på engelska).

    Gillar ovannämna böcker – är jättesvag för den där gotiska romantiken och Frankenstein är egentligen helt osannolikt bra.

  2. Fördelen med att läsa Dracula på engelska är att jag somnar gott. Jag blir så sömnig av att traggla mig igenom engelskan.

    Ska se om jag hittar en översättning av Frankenstein på biblioteket. Och så har jag precis köpt Agnes Grey av Anne Brontë. I svensk översättning. Jag har inte läst nåt av systrarna Brontë så det ska bli kul.

Comments are closed.