Hamla träd

Tillbringade helgen ute på ön. Syrran och jag var riktigt nyttiga. Nyttiga som i fixade undan en del arbete.

På lördagen hamlade syrran almen. Mitt jobb var att ta till vara på de största grenarna, befria dem från löv och kvistar så att de kan användas som blomsterpinnar och liknande. Och när almen var hamlad och grenarna omhändertagna finfördelade vi resterna och dumpade i komposten.

På söndagen släpade vi en gammal tv till återvinningsstationen, med hjälp av en rullkärra. Det tar 45 minuter att gå till återvinningsstationen men det var fint promenadväder och halvvägs dit snubblade vi över en loppis. Syrran köpte duplolego (till barnbarnet) och överkast. Jag köpte en bok, Mullvaden av John le Carré, nyutgåvan med Gary Oldman från Tinker tailor soldier spy på omslaget.

Återvinningsstationen var av den där sorten som jag skulle vilja ha i Majorna. Finns behållare för allt möjligt, inklusive hemelektronik. Och asbest. Asbest ska lämnas invirad i plast, upplyste en skylt. Det låter ju vettigt.

När vi dumpat tv:n gick vi hem med våra loppisfynd. Och sen drack vi kaffe och åt glass. Vi åt glass på lördagen också. Fast då käkade vi middag först. Pyttipanna är bästa slappematen när en hamlat en alm.