Batman

På bio i kväll med en kompis. Såg The Dark Knight Rises. Ruggigt bra film. Lite besviksamt att Gotham City såg ut som New York i vilket avsnitt av Law & Order som helst. Men annars gillade jag att realismen och allvaret och brutaliteten. De tidiga Batman-filmerna var gulliga och Gotham City coolt men detta var mer i min smak.

Och så var ju Gary Oldman med. Det finns ingen som Gary Oldman.

Christian Bale var också mer än ok. Jag var skeptisk till tanken på honom i Batman-kostym men det funkade bra. Men bäst funkade Anne Hathaway i Catwomandräkt. Jag har bara sett henne som söt och snäll i diverse tjejfilmer och trodde inte hon kunde spela annat. Jag hade fel. Hon var bra som cynisk inbrotsstjuv som vill bort och hon var bra på action.

Det  enda som störde mig med filmen var det politiska budskapet. Årtusendets känga åt Occupy Wall Street-rörelsen och diverse ideologier på vänsterkanten. Så väldigt vänster är jag inte men fan inte så höger heller. Ofta går det att ignorera det politiska budskapet genom att fokusera på resten av filmen men här var det så överväldigande.Som Die Hard 3 ännu en gång, men utan humorn.

Men strunt i politiken ett tag. Jag måste se de tidigare två filmerna i triologin. Snart. Kompisen vill också se dem. Jag ser framför mig två filmkvällar med hyr-dvd och mängder av popcorn.

One thought on “Batman”

Comments are closed.