Kupongkanelbullar och kanelbulleminnen

Kanelbullens dag i veckan. Som tack för att jag är en trogen kund bjöd den lokala Ica-affären på två kanelbullar. Så i dag har jag ätit kanelbullar. Kupongtanten, det är jag det.

Jag älskar kanelbullar. Jag överlevde gymnasiet tack vare kanelbullar. Vi hade en automat i uppehållsrummet. Jag åt aldrig i skolmatsalen. Jag satt i uppehållsrummet och käkade kanelbullar och kedjerökte.

Det var faktiskt förbjudet för eleverna att röka inne i skolan när jag var ung också. Så gammal är jag inte. Men uppehållsrummet var illegalt, en offentlig hemlighet som ingen i ansvarig ställning ingrep emot. Det hade till och med en godisautomat. Och städerskan brukade städa där. Tills hon ledsnade på att det var så nedskräpat och vägrade gå dit.

Nu när jag tänker efter. Det finns en sak med kanelbullar som jag inte gillar. Pappersformen. Den fastnar gärna på bullen och det smakar inte så gott.

Vassego för dagens i-landsproblem.