Anpassning

Det är inte så att jag ser fram emot att gå ut. Men annars går anpassningen till vinterkylan och vinterväglaget bra. Jag klär mig lager på lager, undviker de brantaste backarna och försöker få hunden jag går ut med att inte dra när det går ner för.

Det har varit ganska kallt senaste dagarna. -10 och därunder. Det är kallt för Göteborg. Men nu kryper gradantalet upp mot nollstrecket. Jag medger att det bekymrar mig. Jag föredrar att gå torrskodd på istäckta gator framför att plaska och halka runt i snöslask och issörja.

De där vintrarna när termometern åker jojo runt nollstrecket och det snöar och töar och snöar igen och töar och fryser på och sen töar och regnar en skvätt och sen fryser på IGEN så att isen blir alldeles glashal och så vidare i all evighet, de vintrarna är vedervärdiga.