Långfredag

Att döma av allt festande runt omkring mig är långfredagen betydligt roligare än jag var barn.

Då, på den tiden, på 1970-talet, var allt stängt. Och det var ingen större idé att gå ut för alla andra var inomhus. Och på tv (som bara hade två kanaler) var det stendött. På sin höjd visades nån religiös film.

Men vi kunde ju alltid glo på påskriset med de fina fjädrarna. Och måla ägg. Och se fram emot påskgodiset, om vi inte redan hade ätit upp det. Jag har ett vagt minne av att påskäggen fulla med godis delades ut på påskafton.

Fast min och brorsans långfredagar var i alla fall roligare än de våra storasystrar uthärdat x antal år tidigare. Då, på 1960-talet, fick man inte ens leka på långfredagen. Bara sitta still på en stol. Skulle man läsa nåt skulle det vara i Bibeln.

Allt var inte bättre förr. Och glad påsk på er också.

3 thoughts on “Långfredag”

  1. Ja vi hade verkligen party party på våra långfredagar. Och ja, det är skönt att åtminstone vissa saker blivit betydligt bättre.

Comments are closed.