Norman Bates som tv-serie

Just kollat på vilket avsnitt det nu var av Bates Motel. Den handlar om den unge Norman Bates, innan han mördade sin mamma och mamma blev mumie. Filmen, som skrämde vettet ur mig när jag var 16, är inspelad 1960. Lite matematik säger att tv-serien borde utspela sig runt 1950. Men inte fan. Den utspelas på 2000-talet. Alla har smartphones.

Jag hade velat se femtiotalskläder och femtiotalsmöbler och femtiotalsdubbelmoral och så en dos kalla kriget på det. I stället kollar jag på någon knäpp historia om en nutida stad som korrumperats av organiserad brottslighet, inklusive trafficking och Gud vet vad. Som om inte Norman hade nog med sin knäppa morsa.

Att jag ändå tittar på den säger väl allt om hur energisk jag är på kvällarna. Eller vilken tid som helst på dygnet.

Och på tal om det så ska jag gå och lägga mig nu.